Veelgestelde vragen

In het onderstaande stukje probeer ik antwoord te geven op vragen die vaak aan mij gesteld worden. Mocht u een andere vraag hebben of meer informatie willen neem dan vooral contact met mij op.

Hoe kan een magnetiseur mij helpen?
Een magnetiseur voelt de blokkades die in het menselijk lichaam aanwezig zijn en probeert deze door middel van energieoverdracht op te lossen. Deze energie draagt hij met zijn handen over. Deze blokkades kunnen de oorzaak zijn voor de emotionele en/of fysieke klachten die u heeft. Zoals ook in de reguliere medische wereld een arts niet altijd kan genezen kan ook een magnetiseur niet altijd alle ziektes behandelen (bijv. kanker). Magnetiseren kan wel helpen om de pijn te verlichten en emotionele steun bieden. Een magnetiseur voelt bij de eerste behandeling gelijk al of hij u kan helpen of niet.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?
Het is van belang dat u tijdens de behandeling ontspannen bent. Hoe meer ontspannen u bent hoe makkelijker uw blokkades aangepakt kunnen worden. Spanning en ongemak voor de behandeling zijn inwendige blokkades die de magnetiseur ook voelt en moet wegnemen. Tijdens de behandeling gaat de magnetiseur met zijn handen langs uw lichaam. Sommige plekken moet hij daarvoor aanraken om uw energiebanen vrij te maken zodat de energie overgebracht kan worden en om blokkades aan te kunnen pakken. U kunt zelf aangeven of u iets daarbij wel of niet prettig vind. U hoeft zich niet uit te kleden en het is voor de behandeling van belang dat u lange mouwen, een lange broek en sokken draagt. Soms is het nodig dat u uw schoenen uit doet. Het is geen probleem als u tijdens de behandeling iemand meeneemt. Na de behandeling moet u een glas water drinken om de vrijgekomen afvalstoffen in het lichaam af te laten voeren.

Wat voel ik van de behandeling?
Voor ieder mens is de ervaring van het magnetiseren anders. De meeste mensen ervaren een behandeling als aangenaam door het gevoel van energie dat door hun lichaam stroomt; veelal uit zich dit in een warm gevoel in het lichaam. Andere mensen voelen tintelingen of kou. Er zijn ook mensen die tijdens de behandeling niets waarnemen maar pas na de tijd de uitwerking ervan gaan voelen. Soms ervaren mensen een verergering van de klacht; dit is tijdelijk en soms nodig voor er verbetering kan optreden.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling in de praktijk duurt gemiddeld een 45 a 60 minuten. Het ligt aan de aard van uw klachten hoeveel behandel-afspraken er nodig zijn. Uw magnetiseur zal dit met u bespreken.

Wat voelt een magnetiseur zelf?
Een magnetiseur voelt alleen tijdens de behandeling uw blokkades, energiebanen en pijn maar kan niet horen of zien wat u denkt. Uw gevoelens en gedachten zijn en blijven dus voor u zelf tenzij u het zelf ter sprake brengt.

Behandeling door een arts en medicijnen
Een magnetiseur is geen arts en zal u geen advies geven over een medische behandeling of medicijngebruik. Voor de medische behandeling en medicijngebruik dient u dus contact op te nemen met uw eigen behandelend arts

Contact